A Miniszterelnökség felfüggeszti a szarvasmarha-, a sertés- és a baromfitartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázati felhívásait

A Vidékfejlesztési Program keretében 2016. március 25-én megjelent „Baromfitartó telepek korszerűsítése”, „Sertéstartó telepek korszerűsítése”, valamint „Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése” című pályázatok felfüggesztéséről döntött az Irányító Hatóság Az egyenként közel 20 milliárd forint keretösszegű pályázatokra a mezőgazdasági termelők május közepétől nyújthatták be támogatási kérelmeiket. A rendkívül népszerű felhívások forrásaira mindezidáig együttesen közel háromszoros támogatási igény érkezett be, ezért az Irányító Hatóság a rendelkezésre álló forráskeret kimerülésére való tekintettel 2016. július 20. napján Közleményben tájékoztatta a pályázókat a kérelmek benyújtási lehetőségének felfüggesztéséről. Az Irányító Hatóság döntése értelmében a kérelmek benyújtására a felfüggesztésről szóló közlemény megjelenését követő harmadik napig, vagyis 2016. július 22. 23 óra 59 percig van lehetőség.

A Miniszterelnökség felhívja az érintettek figyelmét, hogy részletesen tájékozódjanak a pályázati követelményekről és a felfüggesztést megelőzően gondoskodjanak a támogatási kérelmek véglegesítéséről és benyújtásáról. A felfüggesztésről szóló IH közlemények megtalálhatóak a www.szechenyi2020.hu honlapon.

Az Irányító Hatóság a juh- és kecsketartó telepek, valamint az általános állattartó telepek korszerűsítésére kiírt pályázati felhívásokat nem függeszti fel, azokra továbbra is várja a támogatási kérelmeket.

Forrás: kormany.hu

Leave a Reply

Biztonsági kód * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.